Del 18 d’abril al 30 de juny. Obertura: dijous, 18 d’abril, a les 19 h.

Títol: a sojorn

Horari:

– divendres, de 18 a 21 h.

– dissabtes, d’11 a 14 h i de 18 a 21 h.

– diumenges, d’11 a 14 h.

Visites sonores: diumenge, 19 de maig, 12 h i dissabte, 15 de juny, 12 h.

Reserva prèvia: cultura@benicassim.org  Casa de Cultura,  964 300 962, ext. 248

sojorn [soʤóɾn]

1. m. Acció de sojornar.

2. m. Lloc on hom s’està o sojorna.

a sojorn és un exercici per a pensar els espais personals, íntims i privats a través de l’escolta, la imaginació i la vivència compartida. Una exposició amb propostes instal·latives, sonores i visuals, que exploren aspectes del fet sonor, del pas del temps i de com el so té la capacitat de disparar la imaginació i ser alhora llenguatge per a explorar la quotidianitat.

A la sala d’exposicions es presenten peces instal·latives amb espectrogrames (visualitzacions gràfiques del so), per a parlar-nos de sons que queden ocults darrere la intimitat de l’autor.

Els espais de trànsit i la capella es transformen a través d’un procés compositiu introspectiu. Ací es reflexiona sobre el temps aturat per la covid-19 amb una peça per a piano que sembla no avançar, on les notes romanen sostingudes en el temps i l’espai.

Edu Comelles viu i treballa a València, és artista i músic. Conjumina l’art sonor, la producció musical i el disseny de so. Ha treballat a l’Argentina, l’Uruguai, Mèxic, Holanda, Regne Unit i Suècia. Ha participat en festivals com ara Sónar, Mutek, Lisboa Soa, Eufònic i Música En Segura. La seua obra s’ha vist al Museu Reina Sofia, Laboral, Museu d’Art Abstracte de Conca, Tabakalera, Espai Rambleta, Bombas Gens o CCCC.

Les obres Una Música Secreta, Aniversari i Moments Passatgers van ser coproduïdes pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i la Beca Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals 2017, Fundació BBVA.