Grup de danses “Aires Valencians” De Benicàssim

En 1988 es funda el Grup de Danses Aires Valencians de Benicàssim. Encara que actualment es troba sense activitat, ha tingut una trajectòria dirigida sobretot a la investigació del nostre folklore i a la divulgació d’aquest, així com a la recuperació de la roba típica en les nostres terres, tant la roba de faena o treball com la de mudar.

Al llarg dels anys, ha recuperat un important nombre de balls i cançons que estaven oblidats, peces fonamentals del nostre folklore, ric en jotes, fandangos, seguidilles, boleros, marineries, peteneres, etc., sent, per tant, molt extens el seu repertori.

En la seua última etapa, el grup comptava amb uns cinquanta membres, entre quadre de ball (infantils, juvenils i adults), rondalla i dolçainers; així com huit parelles i un grup infantil de balls de saló, mostrant en el seu repertori totes les modalitats, com a pasdoble, tango, milonga, txa-txa-txa, salsa, vals, etc.

Han actuat per tota la geografia europea en importants festivals, com Lamego, Festival del Vi (Portugal); Sankt Valentín, Salzburg i Linz (Àustria); Toulouse, Avignon i Évian-les-Bains (França); Munic i Düsseldorf (Alemanya), i Basilea (Suïssa). A més, han participat en nombrosos campionats nacionals i internacionals, aconseguint en diverses ocasions els primers llocs.