Amfiteatre Pepe Falomir

XXII CITA AMB LA DANSA

XXII CITA AMB LA DANSA

964300962 ext. 268 y 269

Paseo marítimo Bernat Artola, s/n

Horaris

Dimecres 13 de juliol de 2022 - 23:00 h

Preu

No hi ha informació sobre aquest tema

Després de dos anys de suspensió per la pandèmia, La “Cita amb la Dansa” a la Platja Torre Sant Vicent de Benicàssim arriba a la seua 22a edició amb el suport de la Diputació de Castelló, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Benicàssim , amb la vocació de mantindre's com a plataforma en la qual joves ballarins i coreògrafs puguen aportar el millor de la seua producció per a fer que Dansa Clàssica, Contemporània, Espanyola, Flamenca i de Fusió tornen a trobar-se un any més amb un públic nombrós i entusiasta.

La 15ªedición del Taller “Fragments d'Obres Mestres del Segle XX i XXI” tindrà lloc a Benicàssim del 29 de juny al 13 de juliol amb la col·laboració de l'Associació TERPSÍCORE i l'IES Violant de Casalduch de Benicàssim.

Joves ballarins amb un adequat nivell tècnic podran treballar i interpretar fragments de “Cantata” una obra de MAURO BIGONZETTI, coreògraf italià internacionalment reconegut, director de la companyia Aterballetto, del Balletto di Toscana i durant un breu període de la companyia del Teatre alla Scala de Milà. Les seues coreografies s'han posat en escena en el Teatre dell'Opera di Roma, Balletto di Toscana, Deutsche Oper de Berlín , Ballet de l'Estat d'Ankara , English Nacional Ballet, el Ballet Argentí dirigit per Julio Bocca , Gauthier Danse, Stuttgart Ballet , Dresden Staatsoper , el Ballet Gulbenkian , Ballet de la Ciutat de Sao Paulo ,el Ballet de Nova York , Grands Ballets Canadiens …….entre altres. www.maurobigonzetti.com
VINCENZO CAPEZZUTO serà qui dirigisca el taller. De nacionalitat italiana i format a l'escola del Teatre Sant Carlo de Napoles, on va començar la seua carrera professional.Ballarí en l'ENGLISH NATIONAL BALLET, LA SCALA de Milà. Primer Ballarí en el TEATRE SAN CARLO de Nàpols i en el BALLET ARGENTÍ dirigit per Julio Bocca. En 2005 passa a formar part de l'ATERBALLETTO sota la direcció de Mauro Bigonzetti i col·labora com a ballarí convidat en la MMCompany. PREMI “Leonide Massine-Positano” I PREMI “Roscigno Dansa” com a Ballarí De l'Any (2005), PREMI Giuliana Pensi a la carriera, PREMI “TOYP” per la divulgació i difusió de l'art en el món. www.vincenzocapezzuto.com
Nostre més sincer agraïment a Mauro Bigonzetti per donar-nos el permís de treballar la seua coreografia de manera desinteressada i a Vincenzo Capezzuto per acceptar la nostra invitació.
Al taller de repertori i s'unix el 8ºTaller de “Nova Creació”a càrrec MIGUEL TORO, malagueny d'origen i llicenciat amb “menció d'honor” en el Real Conservatori Professional de Dansa “Mariemma”.Inicia la seua carrera com a Ballarí en l'STAATSTHEATER NÜRNBERG sota la direcció de Goyo Montero(2012-2016) i a continuació en el Saarländisches Staatstheater dirigit per Stijn Celis (2016-2019). En 2015 ha iniciat la seua labor com a coreògraf amb “Pietat“ , “Demo”(2017), Aimless ,Poetry i Untitled work (2018) Des de 2019 és ballarí, assistent i coreògraf freelance, tenint l'oportunitat de participar en projectes amb Max Levy, Roxy Ulm, Off-Projects Collective, Marina Miguelez Danse -Craft i Ana Rando Danse Company. També he creat les meues pròpies produccions com a coreògraf: LOVE, Sense Títol & 2746 i Untitled Work.. https://www.linkedin.com/in/miguel-toro-2461269b https://www.instagram.com/migueltorochoreography/

Volem agrair a Miguel Toro la seua valuosa col·laboració en este projecte.

SABINE CHALAND, serà la Mestra de Ballet .Formada a França i en la Vaganova's Ballet Academy de Sant Petersburg (1989) amb la llegendària Madame Dudinskaya. S'unix al DUTCH NATIONALE BALLET en 1990, i interpreta com a solista diversos papers principals El seu repertori inclou obres de SIR FREDERICK ASHTON, CRANKO , FOKINE, HANS VAN RAGEN MAC MILLAN, JOHN CRANKO, WILLIAM FORSYTHE, WAYNE EAGLING, NACHO DUATO, REDHA BENTEIFOUR, GLENN TETLEY, LILA YORK, MARK MORRIS, BRUCE WELSCH, KRZYSTOFF PASTOR, TOER VAN SCHAYK, RUDY VAN DANTZIG, GERALD ARPINO, DAVID DAWSON , BALANCHINE En 2001, Sabine s'unix al Boston Ballet per a dos temporades. Artísta convidada en el Scottish Ballet I en moltes Gales internacionals. Nominada com a "Jove talent de l'any 2000" (Tanz Internazional) i triada per al "Premi Alexandra Radius" en 2001.su formació s'ha enriquit amb diferents tècniques Breath Bodi Mind, reflexologia Ha sigut mestra de ballet amb el Royal Winnipeg Ballet ,professora convidada en el col·legi de RWB. Igualmen a Mont-real amb «L'ÉCOLE NATIONALE SUPÉRIEURE» i la companyia «BALLET JAZZ», així com en Calgary amb ALBERTA BALLET i la companyia BALLET DEL SUD (l'Argentina ) El desenvolupament personal és per a ella una prioritat en l'exercici de la seua professió.

El Taller de repertori al costat del de Nova Creació té un cost simbòlic d'inscripció de 100e i els joves ballarins que tinguen un adequat nivell tècnic i desitgen participar hauran d'enviar les seues dades personals, tl i mail de contacte, fotocòpia del DNI i una gravació. sense efectes especials per email abans del 22 de Maig de 2022 a :

citaconladanzafib@gmail.com