Centre Cultural Melchor Zapata

EXPOSICIÓN VERA Y VICTORIA + GABRIEL

EXPOSICIÓN VERA Y VICTORIA + GABRIEL

TF. 964 30 09 62 ext. 268, 269

C/ Santo Tomás, 9

Del 20 de mayo al 2 de julio de 2023. Jueves, viernes y domingos, de 18 a 21 h. Sábados de 11 a 14 h y de 18 a 21 h  Visita comentada con la artista, sábado 20 de mayo, 17 h. Reserva previa en la Casa de Cultura o al 964300962 ext.248

Preu

Gratuït

El dia que Vera va besar per primera vegada Victoria li va confessar que era transsexual. Va ser en un parc. No va canviar res. Durant els quatre anys que van passar juntes es van voler com mai abans havien volgut a ningú. En eixa etapa de les seues vides, Vera i Victoria van deixar de ser dues persones per a convertir-se en una. Juntes van construir una llar comuna plena de somnis i projectes de futur. El projecte és un diari visual en el qual retrate l'univers íntim d'aquesta parella durant sis anys. Un univers en el qual sorgeixen matisos renovats de la riquesa d'una relació com la seua. Ni millor, ni pitjor que les altres.

El projecte Gabriel és un retrat visual de la transició del protagonista al llarg de sis anys. Les fotografies de la seua transició física estan acompanyades per paisatges que han sigut testimonis dels seus canvis, de la seua revelació i per frases extretes dels seus diaris i d'entrevistes fetes a Gabriel que ajuden a entendre l'evolució dels sentiments. El treball també arreplega imatges d'arxiu de la infància, quan encara responia al nom d'Isabel, i inclou selfies que el jove ha compartit en les xarxes socials de 2012 a 2018, els anys clau del seu viatge.

Mar Sáez (Múrcia, 1983) és una artista multidisciplinària que treballa amb fotografia, text, vídeo i so. Explora la complexitat de la identitat i la biopolítica intentant fer un retrat, des de dins, de les realitats que la preocupen i analitzant els límits del gènere documental.

Assaig de sala: "Ser para querer", de Nerea Ubieto