Centre Cultural Melchor Zapata

Exposició Fitxats-Tatuats de Germán Gómez

Exposició Fitxats-Tatuats de Germán Gómez

TF. 964 30 09 62 ext. 268, 269

C/ Santo Tomás, 9

Preu

Gratuït

Del 12 de juliol al 8 de septembre. Obertura: divendres, 12 de juliol, a les 20 h

De dimecres a diumenge, de 18 a 21 h.

Visites comentades:
- divendres, 12 de juliol, a les 20 h (amb l'artista).
- dijous, 29 d'agost, a les 20 h.

Reserva prèvia:
- cultura@benicassim.org, en Casa de Cultura, o 964 300 962, ext. 7203 y 7204

En Fitxats-Tatuats parlar sobre ‘fitxats’ equival a parlar de sentiments. És un ‘autoretrat històric’ inventat, que se serveix de la pell de 50 personatges que accepten ser ‘suport’ per a narrar la meua vida. Un retrat fotogràfic completat amb un ‘retrat conceptual’, que el mateix model realitza amb un qüestionari.

Davant l'aparent duresa dels retrats i la sordidesa de les preguntes, sorgeix l'apartat que dona sentit al treball. Un apartat carregat de sentiment, de passió, fins i tot, de dolor, que fa al·lusió a les marques externes, als tatuatges. Aquests són un diari íntim de cadascun d'ells. Meu.

Al costat de la fitxa es mostren uns retrats dels homes que narren eixe diari, convertint els seus cossos en metàfores. Metàfores que deixen entreveure esquerdes, desitjos, ferides… Uns personatges que mostren amb timidesa i insolència, resignació o orgull, els símbols que comuniquen alguna cosa sobre la seua vida, part de la seua ànima.

Germán Gómez es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid. Va realitzar la sèrie Condenados en la Reial Acadèmia d'Espanya a Roma, per la qual va obtindre el premi fotògraf revelació PhotoEspaña 2008. Té obra en MNCARS, Fundació Niemeyer, Fitchburg Art Museum i CA2M.

ASSAIG DE SALA