C/ Metge Segarra, 4
12560, Benicàssim
964 30 09 62
cultura@benicassim.org
Del 10 de febrero al 26 de marzo. Abierto jueves, viernes y domingo, de 17 a 20 h. Sábados, de 11 a 14 h y de 17 a 20 h. Apertura el viernes 10 a las 18:30 h. Visita comentada con la artista el sábado 11 de marzo a las 12 h. Reserva previa en la Casa de Cultura o en el 964300962, ext. 248.
Gratuït
Sent conscients de l'intent fallit per acostar-nos a una realitat que no ens correspon, aquest projecte mostra, de manera crítica i poètica, les interpretacions que avui trobem del passat, els amagatalls de la memòria i la construcció d'un imaginari que continua construint-se a través de la pantalla.
Error d'arxiu està conformat per tres parts, en les quals s'aborda la realitat social, el territori físic i la situació política que van modelar la identitat d'una generació precedent. En aquest exercici, la imatge i el document aprofiten de vestigi, però exhalen, alhora, subjectivitat, límits i interessos.
Des de la història minúscula a l'imaginari col·lectiu, aquesta proposta reflecteix l'intent per comprendre la construcció cultural d'un altre temps, així com els vincles afectius que es van forjar en un entorn rural sòlid, abocat a la fragilitat.
La cerca d'un temps que no vàrem viure i la construcció d'un relat que no vàrem protagonitzar aprofiten com a punt de partida per a entreveure allò que ara som incapaços de concebre, allò que imaginem i allò que, encara avui, ens persegueix i ens determina.
Marta F. Gimeno (Betxí, 1993) va estudiar Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. En 2013 es va traslladar temporalment a Anglaterra, on va començar a formar-se en fotografia en la Universitat Southampton Solent. Desenvolupa els seus projectes artístics entorn dels conceptes de postmemòria, plataformes virtuals i territori, a través de la fotografia i de la imatge d'arxiu. Ha exposat a l’Espai Cultural del Menador, a la Galeria Skala, al SCAN PhotoBooks, al Centre de Cultura Contemporània Octubre, a Las Naves i al LABI. Fundació La Posta.
Assaig de sala: "El archivo en la red: cabalgando los límites", de Julia Castelló.