Vil·la Elisa

EXPOSICIÓ THIS IS POP

EXPOSICIÓ THIS IS POP

964 30 09 62

P. Pilar Coloma, 6

EXPOSICIÓ SUSPESA, DES DE DIVENDRES 26 FINS DIUMENGE 28 DE MAIG PER CAUSES METEOROLÒGIQUES

Apta para todos los públicos

Preu

No hi ha informació sobre aquest tema

EXPOSICIÓ SUSPESA, DES DE DIVENDRES 26 FINS DIUMENGE 28 DE MAIG PER CAUSES METEOROLÒGIQUES

 

De març a maig:
Divendres i diumenges de 17 a 20 h
Dissabtes de 11 a 14 i de 17 a 20 h
Obert els dies 3, 4, 5, 6 i 10 d’abril / 1 de maig. De 17 a 20 h

- Visites guiades reserva prèvia a la Casa de Cultura o al 964300962 ext. 248 i 268
- Març: divendres 24 a les 17:00 h
- Abril: dimarts 4 a les 18:00 h i diumenge 23 a les 17:00 h
- Maig: divendres 5 a les 18:30 h i dissabte 27 a les 12:00 h

Vil·la Elisa acull una proposta expositiva dedicada a l'art i cultura pop dels anys cinquanta als nostres dies. A través d'un recorregut multidisciplinari per la producció d'aquesta cultura, es poden contemplar peces i objectes presents en obres emblemàtiques d'aquest moviment capital per a entendre la segona meitat del segle XX.

I és que el pop art va ser un moviment sorgit a la fi de la dècada de 1950 al Regne Unit i als EUA, que es va caracteritzar per l'ús d'imatges i temes presos de la societat de consum i de la comunicació de masses aplicats a l'art.

Els artistes feien servir imatges conegudes amb un sentit diferent per a aconseguir una postura crítica de la societat de l'època. S'inspiraven en la realitat quotidiana de la vida diària, en els plaers visuals de la gent comuna, com la televisió o els còmics, i en els símbols de la producció i del desenvolupament industrial capitalista.

El neo-pop, per part seua, és un corrent artístic viu exemple de la postmodernitat del segle XX on ironia, repetició, apropiació, desconstrucció i diferents llenguatges o referències generen un art a vegades kitsch i de matisos mixts.

En aquesta nova exposició de Vil·la Elisa presentem una anàlisi comparada de les produccions d'una selecció d'artistes que dels orígens en el segle XX ençà han treballat i treballen el llenguatge pop. Autors referencials com Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Peter Blake, Yayoi Kusama, Equipo Crónica, Damien Hirst, Jeff Koons, OBEY o D*Face són alguns dels noms propis que trobarem en la mostra.