Centre Cultural Melchor Zapata

EXPOSICIÓ: THE SAXONS OF TRANSYLVANIA

EXPOSICIÓ: THE SAXONS OF TRANSYLVANIA

TF. 964 30 09 62 EXT. 268 269 Y 964 30 45 65

Carrer santo tomás, 9

Aquest treball de recerca documental i multidisciplinari se centra en el relat històric d'aquest grup ètnic d'origen alemany, la identitat del qual es veu entelada per les grans guerres del segle XX i el període comunista posterior, quan la majoria de la població va ser expulsada o va fugir de les seues ciutats i pobles. La seua civilització, ara esvaïda, és documentada amb imatges d'arxiu, noves fotografies, il·lustracions i narracions pròpies i alienes. Des de la identitat, la memòria, la tradició i l'experiència, destaca algunes de les històries personals d'aquests últims saxons de Transsilvània, ara que la seua cultura, història i llegat, estan en perill de desaparéixer per complet.   Pascual Martínez (Múrcia, 1977) i Vincent Sáez (Alacant, 1976) col·laboren des de 2013 sota el pseudònim Pascual + Vincent, desenvolupant treballs d'autor centrats en les relacions de l'ésser humà amb el seu entorn més pròxim. The Saxons of Transylvania és la segona part d'una trilogia començada en 2014 a Romania amb un primer projecte, The tree of life is eternally green; tots dos treballs, publicats per l'editorial anglesa Overlapse, han rebut multitud de reconeixements nacionals i internacionals.  

Preu

No hi ha informació sobre aquest tema

Aquest treball de recerca documental i multidisciplinari se centra en el relat històric d'aquest grup ètnic d'origen alemany, la identitat del qual es veu entelada per les grans guerres del segle XX i el període comunista posterior, quan la majoria de la població va ser expulsada o va fugir de les seues ciutats i pobles. La seua civilització, ara esvaïda, és documentada amb imatges d'arxiu, noves fotografies, il·lustracions i narracions pròpies i alienes. Des de la identitat, la memòria, la tradició i l'experiència, destaca algunes de les històries personals d'aquests últims saxons de Transsilvània, ara que la seua cultura, història i llegat, estan en perill de desaparéixer per complet.Pascual Martínez (Múrcia, 1977) i Vincent Sáez (Alacant, 1976) col·laboren des de 2013 sota el pseudònim Pascual + Vincent, desenvolupant treballs d'autor centrats en les relacions de l'ésser humà amb el seu entorn més pròxim. The Saxons of Transylvania és la segona part d'una trilogia començada en 2014 a Romania amb un primer projecte, The tree of life is eternally green; tots dos treballs, publicats per l'editorial anglesa Overlapse, han rebut multitud de reconeixements nacionals i internacionals.


El projecte expositiu ha sigut possible gràcies al Programa d'Ajudes Econòmiques a Professionals de les Arts Plàstiques i Visuals del Instituto de las Industrias Culturales y de las Artes de la Región de Murcia.


Obertura: dissabte, 18 de novembre, a les 12 h.


Dates: del 18 de novembre al 7 de gener de 2024.


Visites comentades:


- dissabte, 18 de novembre, 12 h.


- dissabte, 16 de desembre, 12 h.


Horari:


- Dijous, divendres i diumenges, de 17 a 20 h.


- Dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h.


Horari especial d’hivern:


Oberta:


- 26 i 27 de desembre, de 17 a 20 h.


- 2 i 3 de gener, de 17 a 20 h.


- 5 de gener, d’11 a 14 h.


Tancada:


- 24 i 31 de desembre.


- 5 i 6 de gener.ASSAIG DE SALA