Teatre Municipal Francesc Tárrega

EXPOSICIÓ ANATOMIA DE UNA TRAVESÍA

EXPOSICIÓ ANATOMIA DE UNA TRAVESÍA

964 30 31 69 (horario de actividad) 964 30 09 62 (resto de horario)

Plaza de la Constitución, s/n

Anatomía de una travesía de Xelo Serrano. Del 12 al 29 de maig de 2022  de dijous a diumenge de 17 a 20h.

Apta para todos los públicos

Preu

No hi ha informació sobre aquest tema

Anatomía de una travesía de Xelo Serrano.


Del 12 al 29 de maig de 2022de dijous a diumenge de 17 a 20h.


L'obra artística de Xelo Serrano constitueix una transmutació de la dona en la seva lluita interna per descobrir la seva pròpia sexualitat, i que representa simbòlicament totes aquelles persones que transiten en processos similars d'acceptació i inclusió.
L'exposició reflecteix un procés, un viatge a través de les sensacions creades pels traços sinuosos que envolten aquest espai. L?emoció queda continguda amb cada mirada.
La seva creació, submergida dins del realisme fantàstic, està envoltada de simbolismes: la dona es converteix en protagonista i guerrera incansable en una pugna constant per la seva acceptació. D'altra banda, trobem el color vermell com a dominant que representa la força, el foc, la sang, la passió, en definitiva, la revolució.
Recorrent la sala s'observa la travessia de l'artista entre els inicis i el punt final creant un diàleg amb l'espectador. L'obra transmet els dubtes, les incerteses i les batalles interminables per retrobar aquest punt d'inflexió que la protagonista de la mostra, la dona, no acaba d'ubicar al mig d'una societat ancorada en convencionalismes.
Per interpretar la tècnica utilitzada en la realització de les seves obres: llapis, bolígraf i retolador sobre fusta o paper, cal retrocedir a la infantesa. Línies entrellaçades se succeeixen, trama ordit, contornejant figures fins a dotar-les de volum i moviment. És el mateix mètode emprat per la seva mare que li va ensenyar a dibuixar, mentre brodava teles delicades per convertir-les, gairebé sense adonar-se'n, en autèntiques obres d'art.
Aquesta nena innocent que continua sent Xelo, observava antany amb mirada inquieta aquestes mans delicades entre agulles i bastidors. Ara, les línies de l'artista i els fils suaus de la seva antecessora es converteixen en una mateixa expressió per a la memòria.