Centre Cultural Melchor Zapata

EXPOSICIÓ: DEL QUE PASSA A FORA

EXPOSICIÓ: DEL QUE PASSA A FORA

TF. 964 30 09 62 ext. 268, 269

C/ Santo Tomás, 9

Preu

Gratuït

Del 11 de maig al 23 de juny. Obertura,dissabte, 11 de maig, a les 19 h.

Horari:
- dijous, divendres i diumenges, de 18 a 21 h.
- dissabtes, d'11 a 14 h i de 18 a 21 h.

Visitas comentades. Reserva prèvia en: cultura@benicassim.org, 964300962, ext. 248 i en Casa de Cultura
- dissabte, 11 de maig, 19 h (amb l’artista).
- divendres, 24 de maig, a les 19 h.

Del que passa a fora reflexiona sobre com veiem el món hui. Explora com les tecnologies de visualització actuals, i els nous modes de veure que produeixen, configuren la nostra percepció de la realitat i la realitat mateixa.

El treball parteix de la finestra, entesa des de tres perspectives: el concepte de finestra com a metàfora de la visió, la finestra física des de la qual el fotògraf ha pres les imatges, i el sistema de finestres digitals i virtuals per on circulen.

L'autor se serveix del context local per a pensar en el context global de capitalisme visual que projecta la pantalla, caracteritzat per la centralitat de la imatge, la tecnociència i la computació. Reflexiona sobre la condició de la imatge contemporània, i les característiques de la seua producció i circulació, i concretament sobre qüestions com la nova normativitat visual, la visió maquínica, la virtualitat o el desplaçament de la perspectiva lineal a la visió vertical.

Erik Estany Tigerström utilitza la fotografia com a eina per a pensar en el mitjà i en la seua relació amb el llenguatge. Està interessat en l'agència de les imatges, l'estructura ideològica de la tecnologia on operen i les implicacions de la seua centralitat.

ASSAIG DE SALA