Teatre Municipal Francesc Tàrrega

ALBERTO VELASCO presenta Mover montañas

ALBERTO VELASCO presenta Mover montañas

Horaris

Divendres 21 de juny de 2024 - 19:00 h

Preu

Gratuït

Queer Fest

+ 8 anys

Lloc: plaça de la Constitució

Idioma: castellà
Duració: 40 min
Fitxa artística: creació i interpretació: Alberto Velasco; espai sonor: Mariano Marín; percussions: Pablo Martín Jones; producció: Alberto Velasco i Elena Martínez (ElenArtesEscénicas).
Argument: Una altra peça sobre folklore? Sí! I sempre em farà l’efecte que són poques: hem de parlar sobre la necessitat de tornar als pobles la dansa, les llegendes i les cançons més allà del registre i la museística. Un manifest viu sobre la necessitat del ritu com a salvament a una societat que fa aigües. Una crida a la consciència col·lectiva que sense saber molt bé per què s'emociona amb determinats sons, melodies, danses i rituals. Una invocació a l'emoció primera del que avui diem folklore.
En aquesta peça no trobareu un catàleg de folklore popular. Descobrireu un ban lliure de tot això a través del meu cos i la meua consciència contemporània. La tradició hauria de ser una cosa que passa de generació en generació d'una manera natural i fluida.
Companyia: Velasco (1983) estudia art dramàtic a Valladolid i continua formant-se amb mestres de la interpretació com Andrés Lima, Eugenio Barba i Rosario Ruiz Rodgers, entre altres.